Bell Times





The following bell times indicate the commencement of learning, eating and play times. The bell is a song that is chosen by the class with the best attendance percentage during a two week period. There are five songs per term.

Time	Bells	Duration
8:20am	Reading Bell	10 minutes
8:30am	Learning Commences	120 minutes
10:30am	Morning Tea Eating	15 minutes
10:45am	Morning Tea Play	20 minutes
11:05am	Recommence Learning	120 minutes
1:05pm	Lunch Eating	15 minutes
1:20pm	Lunch Play	25 minutes
1:45pm	Recommence Learning	50 minutes
2:35pm	Conclusion of the school day	

The bell at the completion of each play time will ring for 2 minutes and 45 seconds. This provides students with adequate time to use the bathrooms and have a drink before lining up for class and recommencing learning.